Hjælp til sportsskade

For ca. tre måneder siden fik du en alvorlig sportsskade. Du faldt, da du var ude og løbe. Det var bare sådan en almindelig stille løbetur, hvor du næsten bare luntede. Men der var glat derude på skovstien. Du faldt – og du brækkede benet. Det var noget af en kamp for dig at finde din telefon frem og få ringet efter hjælp. Du fik dog hjælp, men måtte ligge på hospitalet i mere end en måned. Det var nemlig ikke kun et enkelt benbrud. Efter at bruddene var helet fik du lov til at komme hjem til Albertslund. Det var så dejligt. At være hjemme. Men det der med, at du skulle rejse helt ud til Herlev hospital for at komme i genoptræning var dog en pine. Du gjorde det dog. Og din fysioterapeut var også god. Der var bare lige det, at du ligesom fik ondt i anklen på det ben, du havde brækket.

Reddet af kiropraktoren

Ok, den havde været godt forstuvet, da du blev indlagt. Men den var ikke brækket. Så lægerne og sygeplejerskerne koncentrerede sig om, at du fik lagt gips på benet. De var ikke opmærksomme på, at du faktisk også havde fået en ret alvorlig skade på din ankel. Der sidder et ret kompliceret system af nerver, sener, muskler og knogler i anklen. Og her er det, at den kiropraktor i Albertslund, som du henvendte dig til, kom dig til uundværlig hjælp. Du var nemlig træt af at have smerter i den. Så du henvendte dig – på eget initiativ – til ham. Du kender ham faktisk fra den gang, I gik i gymnasiet. Lægerne på hospitalet havde ikke kunnet se, at du faktisk havde fået forvredet en del af det fine system i anklen. Men det kunne din ven – kiropraktoren. Han er nemlig specialiseret i at diagnosticere via røgten fotografier. Og da han så de fotografier, som han selv tog, kunne han se, at den var helt gal med din ankel.

I en god behandling

Han fik dig derfor i behandling. Det var sådan noget med at vride og presse på din ankel og dit ben. Og det hjalp faktisk. Der gik ikke så lang tid, så kunne du mærke, at smerten begyndte at fortage sig. Det var en lettelse. Og ja, nu er der gået ca. 14 dage siden, du startede på behandlingerne hos kiropraktoren hjemme i Albertslund. Det har gjort indtryk på dig, at du allerede nu føler dig i stand til at kunne gå længere ture.Det var god smertelindring.

Du kan dog også mærke, at smerterne i anklen ikke er helt væk endnu. Og du ved hvorfor. Din kiropraktor har nemlig fortalt dig, at det tager noget tid at få drejet et system af sener og nerver tilbage på deres plads. Hele systemet, der også består af knogler og muskler, skal jo også følge med. Derfor skal du være lidt tålmodig. Men så længe du ikke overdriver med træning og kun går små ture, så skal I nok nå i mål. Og ja, du og din kiropraktor har da også en masse sjove samtaler om gymnasietiden, når du er til behandling hos ham.