På afbudsrejse

Du har lige bestilt en afbudsrejse. Den ligger perfekt med datoerne for skolernes efterårsferie. Du vil gerne overraske familien med en god nyhed i aften. Du vil fortælle dem, at du har kigget på rejser til Grækenland og købt én, der tager jer til Kreta. I virkeligheden var det ikke planlagt, og skal du være helt ærlig, så har du været ualmindeligt heldig med den rejse.

Snak om billige rejser

Det var i frokostpausen, hvor I sad i jeres kontors kantine og sludrede om, hvad I skal foretage jer i efterårsferien. En kollega fortalte, at den står på havearbejde. Uheldigt for ham, at han bor i en stor kasse med en dertil hørende have, som han føler sig forpligtiget til at passe! En anden talte om, at hun leder efter billige rejser her til Frankrig. Hun har en fransk kæreste og vil derfor gerne til Lyon, hvor han bor. Hun skal nok finde en rejse dertil.

Selv fortalte du, at I ikke rigtigt har nogle planer. Det bliver vist noget med, at I tager på nogle udflugter til udstillinger og måske i Zoologisk have, hvis vejret arter sig. I bor i lejlighed midt i byen, så transport til museer og parker er ikke et problem.

Giv familien gode oplevelser

Her var det så at en af dine kollegaer sagde, at han synes, at du er lidt doven, når det handler om at give familien uforglemmelige oplevelser. Hvornår har I sidst været på en rejse til udlandet? Sådan med fly og hotel og morgenbuffet? Du kunne ikke svare – men slog hans spørgsmål hen som om det var en spøg. Efter frokostpausen kunne du bare høre hans spørgsmål. Det rungede inde i hovedet. Han har jo ret: I har ikke været udenlands i årevis. Det var ellers noget I virkeligt godt kunne lide.

Du googlede derfor efter rejser til Grækenland. Mest fordi du ved, at din hustru elsker Grækenland – også på en efterårsferie.

Afbudsrejser eller charterrejser – det samme?

Du søgte efter afbudsrejser online til forskellige græske øer. Og du forsøgte da også at ringe til et bureau, for at høre, om der var chance for at finde pladser på en af deres billige charterrejser. Imens du ventede på svar på telefonen, lavede du sådan et reload på et af de der sites med afbudsrejser.

Din sortering ”Nyeste først” viste dig, at der lige var kommet en afbudsrejse til Kreta på markedet. Du klikkede ind på billedet, der viste udsigten fra hotellets balkon. Du læste beskrivelsen. Tjekkede datoer. Forsøgte at lave søgning på den specifikke rejse til Grækenland til 4 personer. Det gav pote. Du skrev omgående til udbyderen, at du gerne ville ringes op.

Der gik ikke to minutter, så havde du en repræsentant fra det specifikke bureau i telefonen. Du fik alt at vide om destinationens faciliteter. Du fik alt at vide om flytider. Du fik tilbud om rejseforsikring. Du fik bestilt rejsen – og betalt den. Efter samtalen lød der en klapsalve fra dine kollegaer. De havde naturligvis hørt din stemme hæve sig, efterhånden som din entusiasme over, at du var i færd med at købe en rejse til Grækenland, blev stærkere og stærkere.