Manglende lyst

Det går ikke så godt derhjemme. I skændes ofte. Om bagateller. Den ene dag handler det om, at skoene skal stilles op på hylden. Den anden dag handler det om, at du købte de forkerte kartofler. Der sker ofte det, at du rykker dynen ned på sofaen. Så kan fruen få sengen for sig selv. Der er jo heller ikke noget at komme efter der. Sex? Hvornår har I sidst haft sex? Du kan faktisk ikke huske det. Har du lyst til sex med hende? Slet ikke. Lider du af manglende sexlyst? Faktisk ikke. Der er jo mange dejlige, single damer derude, som gerne vil have sex – også med en gift mand. Og ja, du har da brugt Tinder et par gange. Det er bare ikke det samme, som det var en gang – for lang tid siden – med hende.

I har brug for terapi

Hør her, du og din partner har altså brug for parterapi. Det kan der ikke være tvivl om. Og når jeg siger parterapi, så mener jeg terapi hos en sexolog, der kan hjælpe jer videre fra det her under nulpunktet til op over 10 på skalaen.

Jo, jeg siger sexolog, fordi det er der, det er gået helt galt for jer på et tidspunkt. Og det manglende sexliv er nu ved at drive store frustrationer ind i jeres liv, som bevirker, at andre dele af samlivet bliver ødelagt. Og I dit tilfælde også nattesøvnen. Det kan da ikke være meningen, at voksne mennesker bruger tid på at skændes om, hvor skoene skal stå eller om, hvor grøntsagerne skal komme fra. Det kan I lade børn om at skændes om.

Nærmest en uddannelse

Når I så har fundet en sexolog og parterapeut, så skal I gå ind i ’behandlingen’ med åbent sind. Begge to. Nu tænker I nok ikke på parterapi som en form for uddannelse af jer. Det er det sådan set heller ikke, men det kan tage noget tid, og der er nogle ting, som skal repeteres. Ligesom dengang I skulle til årsprøverne i folkeskolen. Derfor kan vi kalde forløbet, I skal ind i, for en form for parterapi uddannelse.

De fem sprog

I skal nemlig have opfrisket hvad kærlighedens 5 sprog er – og hvordan I kan bruge dem fornuftigt, så I finder tid og rum til at give hinanden den opmærksomhed, som I begge to har brug for. I skal lige lære at opfange de kærlige ord, som faktisk bliver sagt. I skal lige have med ind i hverdagen, at en lille uventet gave kan gøre underværker. Og ja, her er det repetitionen nok er vigtig: I skal jo også lære at tolke hinandens kærlighedssprog.

Afsted til sexolog med jer

Kort sagt: I skal i parterapi hos en sexolog, så I kan komme væk fra den der uhyggelige og destruerende trummerum, hvor I risikerer at ødelægge et godt liv. Kan det ikke være lige gyldigt, om skoene står med snuden imod væggen – eller væk fra den? Hvis I tænker jer om, så kan I vist nok godt nikke ja, til det spørgsmål. Så: I skal lære at bruge jeres energi på det sjove. Ikke det ligegyldige.