Vinterferie på ski

Efterårsferien er ved at være slut. Det har været hyggeligt at være i sommerhus. Det har også været rigtigt dejligt, at de to store børn gerne ville komme i nogle dage og bo der sammen med jer. I har nydt at gå på indkøb hos de lokale producenter at svinekød, forskellige vine og likører og grøntsager. Alt sammen økologisk og totalt lokalt. Fedt. I har gået ture. Nydt landskabet. Oplevet næsten at blive helt skæve af at få hjernen blæst igennem med ilt. Oplevet, at I måtte spurte i ly, da regnen begyndte at styrte ned. Oplevet, at solen skinnede, og I bare kunne sidde på en bænk og tale stille og roligt sammen.

Skøn sommer men…

Du tænker på jeres ophold i sommerhuset med glæde. Og du kommer da også hurtigt til at tænke på, at det var et ophold, der faktisk minder dig meget om den vidunderlige camping ved Adriaterhavskysten, som I boede på i et par uger – her i sommers. Dérnede gik I også ture og talte om alt og intet. I nød solen. I måtte løbe hurtigt, da I blev overrasket af en byge. Ferie. Ja, du elsker ferie. Hvem gør ikke det? Du tænker lidt frem i tiden. Skal I på ferie til jul? Eller skal I vente til vinterferien i februar?

Tænker på Sverige på ski

Du har ikke talt med din familie om det endnu. Men du har en tanke om, at I måske kunne tage på juleferie i Sverige. Du vil nemlig gerne væk fra juleræs og alle de kendte ceremonier, som alle danske familier er tvangsindlagt til at skulle gennemgå i julen. En skiferie i Sverige ville slet ikke være dårlig på det tidspunkt. Du kan lide idéen, så du går lige på nettet, for at finde ud af, hvad der findes af skiferier til Sverige her i julen. Du kan se, at der er fuldt booket overalt. Lidt skuffende. Du er for sent ude. Men hvad så med vinterferien?

Åre er et godt sted med børn

Du finder et tilbud på en skiferie til Åre i Sverige – i vinterferien. Overvejer længe. Skal du booke en uges tid i Åre – til fire mennesker? På sitet skriver de, at der er garanti for sne. De beskriver også boligen. Billederne er fine. Og beskrivelsen af pisterne og aktiviteterne, man kan lave, er god. Det er lige et sted, hvor I alle fire kan få gode oplevelser. I kan få oplevelser hver for sig – og sammen – og det er jo det, I skal. Der skal være noget for alle. På den måde kommer I tættere på hinanden. Det er nemlig vigtigt, at I både kan være sammen om nogle oplevelser men også, at I kan fortælle om en oplevelse, som I har haft alene. Det giver liv. Det giver tanker. Det giver samtaler. Det giver samvær. Og samvær er jo, hvad det handler om i en ferie.

Du er ikke i tvivl længere. Der er ikke brug for flere overvejelser. Du booker skiferien til Sverige – i Åre – til fire voksne personer. To forældre og to store børn. Du betaler for ferien. Du siger intet til de andre i familien endnu.