Firmaevent med teambuilding

Efterårsferien er overstået. Det har været skønt at få fri i en uge. Og det har været skønt at glemme alt om arbejdet. Du er nemlig ikke glad for dit job. Der er en dårlig stemning på kontoret. Det virker som om, der sidder nogle konfliktmagere, som bevidst forsøger at skabe konflikter imellem jer. Det er du ikke særligt glad for. Du er derfor også ved at søge en stilling et andet sted. Men nye jobs hænger bare ikke på træerne i disse tider. I hvert fald ikke i din branche. Du har talt lidt med ledelsen om, at der er nogle problemer med samarbejdet i virksomheden.

Det vigtige samarbejde

Du nævnte ikke noget om konflikter under opsejling. Du nævnte heller ikke noget om, at der er ret dårlig kommunikation imellem de forskellige afdelinger. Du talte bare om, at din mening er, at samarbejde er alfa og omega, hvis I skal være konkurrencedygtige.

Ledelsen forstod dig godt. De nævnte da også, at de værdsætter dit input og din evaluering af situationen. De har længe haft det på fornemmelsen. De spurgte dig også, om du vil påtage en ekstra opgave. Du spurgte ind til, hvad den går ud på. Svaret, du fik, havde du ikke forventet. Virksomheden er jo lidt gammeldags og konservativ. Men du fik at vide, at ledelsen har tænkt på at lave et firmaarrangement, hvor alle skal deltage.

Et lærerigt firmaevent

Det skal være et arrangement, hvor der laves teambuilding øvelser – og det behøver ikke at være gratis teambuilding. Ledelsens håb er, at der vil komme et ændret arbejdsklima imellem alle ud af sådan et firmaevent. Du blev lidt paf. Og positivt overrasket over udmeldingen. Du sagde derfor ja til at påtage dig opgaven. Det er godt nok ikke dit speciale at lave firmaarrangementer, men du vil gøre dit bedste. Det er den opgave, du skal starte op i dag. Og hvordan griber du det så an?
Du spørger, om du må låne en af praktikanterne til at hjælpe dig. Får du lov til det, så vil du bede praktikanten om at finde fire eller fem forskellige udbydere af teambuilding, som du så vil kontakte.

Du vil tale med dem om problemerne på arbejdspladsen – fortælle dem, at I har brug for teambuilding, så I kan få en bedre kommunikation og et bedre samarbejde. Du vil høre om, hvad teambuilding koster og hvad det kræver. Skal man være fysisk stærk? Kan de ældre medarbejdere være med? Er der særlige krav, som skal overholdes?

Det med teambuilding

Du vil holde møder med arrangørerne, for at høre mere om hvilke teambuilding øvelser, de kan tilbyde. Nogle har fokus på sjov teambuilding. Andre har fokus på særligt indhold, der styrker et team. Andre igen kan tilpasse deres aktiviteter til særlige temaer. Så det kan være lidt af en labyrint, du skal ind i. Men med arrangørernes hjælp finder du sikkert ud af den. Og du finder givetvis også den arrangør, som er bedst til at lave teambuilding, der fokuserer på kommunikation og samarbejde. Det er bare med at komme i gang med den lille ekstra opgave.