Bedste begynderguitar

I sidste uge var du lige ved at gøre det. Altså, at købe en begynder guitar / spansk guitar. Det er nemlig noget, du længe har tænkt over: Du vil gerne lære at spille et instrument. Et instrument, som du kan hygge dig med, når du er alene og bare gerne vil slappe af. Men du købte ikke den guitar, du så i instrumentforretningens udstillingsvindue. Du stoppede godt nok op ved vinduet og kiggede på guitarerne, de havde sat ud i det. Det var det der lille skilt, de også havde i vinduet. Der stod bare: ”Salg – begynder guitar” på det. Med rød skrift. Det var sat sådan, at du ikke kunne undgå at se det. Så du kiggede på guitarerne.

Kæmpe udvalg

Du kunne se, at der var alle mulige forskellige guitarer. Nogle af dem havde prismærkninger på, der var til at læse. Andre havde ikke. Nu er det også lidt svært at se priser igennem en vinduesrude – især når solen skinner. Men du gik ikke ind i forretningen for at spørge om priser og de forskellige guitarer. Din idé er jo, at en begynder guitar er en klassisk spansk – eller akustisk – guitar. Men i vinduet så du også elektriske guitarer. Og western guitarer. Så du kom i tvivl. Skal det måske være en elektrisk begynder guitar, du skal anskaffe dig? Eller skal du holde fast i, at det skal være en akustisk?

Hvad kræver en elektrisk guitar?

Du ved intet om elektriske guitarer. Hvordan fungerer de? Skal der ikke tilkøbes en forstærker og en højtaler? Larmer den ikke? Du skal lige hjem og læse lidt om elektriske guitarer, inden du vender tilbage til instrumentforretningen. Hvorfor i alverden skal du dog først læse om elektriske guitarer, inden du besøger forretningen, der har en masse guitarer til salg? Det er da tidsspilde. Du vil helt sikkert kunne få alt at vide om, hvordan en elektrisk guitar fungerer på fem minuttet ved at tale med et menneske, der sælger dem. Det vil tage dig meget længere tid at finde gode artikler om guitarer på nettet. Og ja, du vil sikkert også kunne få lov til at prøve en guitar, så du kan danne dig et første indtryk, hvis du går ind i butikken.

Den gode vejledning

Og ja, du vil sikkert også kunne få en masse vejledning om køb af en begynder guitar. De fleste, som arbejder med at sælge musikinstrumenter, kan selv spille på et instrument. Og de ved godt, at det kan være lidt svært at komme i gang. De vil derfor ikke grine ad dig, hvis du stiller nogle forkerte spørgsmål. De vil hellere hjælpe dig.

Så rent ud sagt: Du begik en fejl, da du ikke gik ind i instrumentforretningen. Du burde have besøgt den. Du burde have fortalt den ekspedient, du kom i kontakt med, om at du gerne vil finde en billig begynder guitar, så du kan komme i gang. Og du burde have sagt til ham, at du ikke ved så meget endnu. Han ville have kunnet vejlede dig. Og du ville allerede nu kunne spille de første akkorder.