Billig strøm til madlavningen

Elpriserne banker i vejret som følge af Putins invasion af Ukraine. Et sted, hvor det virkelig kan mærkes, er i de danske husholdninger. Et godt sted at spare er f.eks. under madlavningen, hvor der bruges rigtig megen strøm til de mange køkkenapparater, som komfurer, emhætter, røremaskiner osv.

Du kan selvfølgelig ikke stoppe med at lave mad, men du kan finde steder at få strømmen billigere. Du får sikkert leveret strømmen fra et elselskab som SE, SEAS, Eniig, Ørsted, Ewii osv., hvilket er rasende dyrt i øjeblikket og måske langt ud i fremtiden. Der findes dog et alternativ til de dyre elselskaber, og alternativet hedder solceller!

Lad solceller betale en del af strømmen til din madlavning!

Solceller er blevet yderst populære, da det er en klimavenlig energikilde, og fordi der er mange penge at spare på elregningen. Der findes flere typer solceller, som enten kan monteres på tid tag eller monteres på jorden på et stativ.

De fleste huse kan få monteret et solcelleanlæg. De eneste anbefalinger er som følgende:

  • Taget vender mod syd eller mod vest
  • Der er minimal skygge dagen lang
  • Tagkonstruktionen kan holde til anlægget, som kan veje op mod 500 kilo

Er dit tag ikke egnet, kan du som sagt placere solcelleanlægget på jorden, hvis du da har plads til det.

Uanset om du placerer solcellerne på taget eller på jorden, kan du tilkøbe et batteri. Hvis du tilkøber et batteri, kan du lagre noget af strømmen til senere brug, hvilket er super smart. Et solcelleanlæg med batteri, kaldes også for et hybrid solcelleanlæg.

Det store spørgsmål er så, hvad koster bedste solcelleanlæg med batteri inkl. opsætning? Prisen på et solcelleanlæg ligger fra cirka 50.000 kr. og op til 200.000 kr. inkl. montering. Prisen afhænger naturligvis af størrelsen på anlægget samt hvilken producent, du vælger osv. Det bedste råd er at indhente 3 tilbud fra forskellige leverandører, hvilket du kan på Bedste-solceller.dk.

Solceller, varmepumper og jordvarmeanlæg

De 3 klimavenlige energikilder er et super match. Solceller kan levere strømmen til varmepumpen eller jordvarmeanlægget, som så kan levere varme og varmt vand til gengæld. Rigtig mange boligejere vælger derfor løsningen med solceller og f.eks. en luft til vand varmepumpe.

Varmepumper luft til vand priser ligger fra 80.000 kr. inkl. montering: Få tilbud her. Prisen kommer igen meget an på forskellige faktorer som størrelsen på dit hus, dit varmeforbrug, producent osv. Husk at pris og kvalitet hænger sammen, så vælg ikke nødvendigvis den billigste varmepumpe.

Det samme gør sig gældende med jordvarmeanlæg, som er en lidt større investering. Hvad koster jordvarme så? Prisen på bedste jordvarmeanlæg på tilbud starter fra cirka 115.000 kr. inkl. installation. Prisen er for et horisontalt jordvarmeanlæg. Lodret jordvarme koster en anelse mere, da jordvarmeslangerne skal ned i en dybde af cirka 160 – 180 meter.

Så vil du have dækket elregningen fra din madlavning ind på en billig og miljørigtig måde, så er det sådan, du skal gøre det.