I det sorte hul?

Det hænder, at du falder ind i et af de der sorte huller, hvor alt bare er umuligt. Du kan ikke overskue din hverdag. Eller du er bare utilfreds og ked af det. Du ved godt, at det ikke er dit normale dig. Du ved også godt, at det er noget, du aktivt kan gøre ved. Du gør det bare ikke. Måske fordi du inderst inde ikke er helt parat til virkeligt at tage fat om roden til det, der får dig ned i det sorte hul. Det skal du altså ændre på. Det kan godt være, at du ikke har stress endnu. Men bare det faktum, at du selv siger, at du befinder dig i et sort hul, er et tegn på, at du er godt på vej imod stress.

Selvværd?

Det handler måske i virkeligheden om, at dit selvværd ikke er særligt højt. Du sætter ikke pris på dig selv. Og det er forkert. Hvorfor i alverden er du ikke lige så meget værd, som alle de andre er? Det er ikke en logisk tankegang. Det skal du have rettet op på! Og hvordan kan du gøre det?

En anbefaling herfra vil være, at du går i stressbehandling – se her. Simpelthen. Ikke fordi du har stress. Men fordi, du skal forebygge stress. Stress er farligt. Det ved du godt. Men måske ved du ikke, at stressbehandling kan forebygge, at du bliver syg af stress. Stressbehandling er nemlig ikke kun et spørgsmål om, at du kommer af med stress. Stressbehandling handler om at din livskvalitet skal forhøjes. Du skal ud af den sure trummerum, som i virkeligheden er ødelæggende. I første omgang for dit humør – sådan som det er lige nu. I næste omgang for dit helbred. Du ved det godt. Alle ved det: Et liv med dårlig kvalitet er et usundt liv.

Stress som ung

Nu er du startet i 3.g og du er allerede ved at få stress. Dine tanker kredser hele tiden omkring de prøver I skal igennem. Du frygter allerede de sidste eksamener. Du er flittig med lektierne. Næsten så flittig, at det virker som om, du er besat. Du er dog også meget konkurrenceminded. Du vil have den bedste karakter. Og du vil gøre alt, hvad du kan, for at opnå det.

Hør lige her: Er du på vej ud i stress? Det tror jeg du er. Der er ingen, der kan holde dampen oppe i det niveau, som du er i lige nu. Det kan godt være, at du tror, at du kan klare det i et helt år. Det er jeg ikke overbevist om. Jeg kan blive bange for, at du går fuldkommen ned med flaget, hvis du ikke lærer at få styr på den der tanke om, at du bare skal være bedst – overalt.

I forløb med coaching mod stress

Faktisk vil jeg anbefale dig, at hvis du skal have de gode resultater, så skal du også finde tid til dig selv. Du skal ikke kun sidde med bøgerne og din lap top foran dig. Du skal i et stresscoaching forløb. Det vil gøre dig godt, hvis du og dine forældre finder en stresscoach, der er specialiseret i, hvordan unge mennesker kan undgå at få stress. Vi ser jo, at flere og flere unge mennesker faktisk får stress. Det er usundt. Det er farligt for dig – og det vil koste samfundet mange penge, hvis du ikke sørger for at få det godt nu. Din stress, som du ikke vil anerkende, kan nemlig udvikle sig til, at skatteyderne må betale for dine regninger til beroligende eller helbredende medicin, fordi du vil blive alvorligt syg på et senere tidspunkt i dit liv.
Vil du have det på din samvittighed?