Forsyninger af brænde

Der er situationer, hvor vi bare priser os lykkelige for at have forberedt os på det værste – eller til vinteren. Nu fx den her storm, de kaldte for Hans. Den afstedkom ulykker, evakueringer og en masse bøvl med hensyn til oprydning på veje og gader. Og ja, den kom jo lige inden børnene skal i skole på mandag. Så det må jo betyde, at der kommer godt vejr igen meget snart. August er jo altid en skøn måned lige efter skolestarten igen!

Træpiller i sække

Heldigvis led I ikke skade under stormvejret. Ingen træer i haven væltede. Jeres bil stod sikkert i carporten – og du kunne arbejde hjemmefra. Så hvad andet var der at gøre, end at tage hul på en af sækkene med træpiller fra Ewers Energi i og få fyret op, så stormen ikke fik blæst kulden ind i huset? Det var lige præcist det, du gjorde: Brugte nogle af træpillerne, som egentlig havde fået stemplet ”Vinter 23/24” på sig. Det gør ikke noget. Der var jo to gode grunde: At få varmet huset igennem. Og at kunne holde fugten fra huset. Stormen blev jo ledsaget af voldsom regn. Og da huset er gammelt – og trænger til en ekstra kærlig hånd, når det handler om fugt i kælderen, så blev der altså ofret træpiller. Lidt uventet. Men egentlig ikke et problem.

Glem ikke træbrikketter

Det er jo nemt at løse ved, at du bestiller flere træpiller. At du egentlig havde tænkt dig at bestille træbriketter, som er ’kønnere’ at brænde i en brændeovn, må du så vente lidt med. I skal ikke fryse til vinter.

Det, som stormen dog fik fat i, var taget på det nye hønsehus nede bagerst i baghaven. Og det var ikke så godt. I holder ikke så mange høns, men lige nok til, at I kan forsyne jer selv med friske æg hver dag – til hele familien. Det hus skal du så ud og reparere. Her er stadig blæst – og en del byger. Så det er et job, som bliver ikke helt behageligt. Inden du tager dig sammen til at tage regnfrakke, gummistøvler og sydvest på, vil du dog lige gå på YouTube for at se, hvordan et hønsehus’ tag repareres nemt og billigt. Og ja, du abonnerer jo ikke på YouTube, så du må finde dig i reklamerne! Men en af dem viser dig et site, der sælger produkter til hønsehuse.

Udstyr til privat fjerkræhold

De har fx redekasser til fjerkræ. Og de er galvaniserede. De ser faktisk flotte ud. Prisen? Overkommelig.  Du overvejer. Det er godt nok ikke det rigtige køb, når det handler om selve hønsehusets tag. Men redekasserne har låg på. Så hønsene kan lægge deres æg under noget mere beskyttede forhold, hvis taget nu blæser væk igen. Du går ud på dit værksted og finder brædder, søm, hammer, skruer og skruemaskinen frem. Taget skal laves nu. Imens det ikke styrter ned. Og under arbejdet kan du så overveje endnu engang om fjerkræene skal have redekasser. Nej, du ved godt, at du ikke behøver at overveje det. Du skal købe redekasser til dine fjerkræ.