Red dagen med blomster

Du ved godt, at din søn er glemsom. Du ved også godt, at han slet ikke går op i det her med fødselsdage eller mærkedage. Så det der med at det var din fødselsdag i går, og han ikke lod høre fra sig, var du sådan set forberedt på. Alligevel, så er du skuffet. Havde han dog bare taget sig lidt sammen og ringet dig op, så ville du være lykkelig. Men sådan er livet, konkluderer du. Du kan – og skal – ikke styre ham. De lidt bitre tanker får dig næsten til at græde. Men – ikke tale om – tårer skal ikke få dig ned med nakken. Du retter ryggen og går ud i haven. Der er rigeligt at rive i, så du finder arbejdshandsker og skuffejern frem.

Han vil sende blomster

Arbejdet får dine tanker andre steder hen. Lige indtil du hører et pift. Højt. Skingert. Du går hen til lågen for at se, hvad der sker. Der står en ung mand med en buket blomster i favnen og kigger ind. Du låser lågen op. Den unge mand fortæller dig, at han kommer med en blomsterlevering fra København til dig. Vil du lige skrive under på, at du har modtaget buketten? Helt paf skriver du under. Går ind i huset og får sat buketten i vand. Den er flot. Dufter også skønt. Der er et lille kort ved. Buketten er fra din søn.

Han skriver, at han er ked af, at han glemte din fødselsdag. Han forklarer, at han derfor valgte at finde en blomsterforhandler, der har mulighed for at sende blomster i hele København, så han i det mindste kunne sende dig blomster – lidt forsinket. Det bedste er dog, at han også skriver, at han vil kigge forbi en af de kommende dage. Han håber, du tilgiver ham og, at I vil kunne tilbringe en hyggelig dag i fred og fordragelighed snart.

Hvordan gør man det?

At sende blomster i København (eller nogen anden by) er en relativt enkel proces, der kan gøres enten online eller via en lokal blomsterhandler. Her er trinnene:

  1. Vælg en blomsterhandler: Du kan søge online eller lokalt for at finde en blomsterhandler i København. Mange butikker har nu også online tjenester, hvilket kan gøre processen endnu nemmere.
  2. Vælg blomster: Du kan typisk vælge mellem foruddefinerede buketter og arrangementer, eller du kan vælge at få noget skræddersyet. Overvej lejligheden og modtagerens smag, når du vælger blomster og farver.
  3. Tilføj en besked: De fleste blomsterhandler tillader, at du tilføjer et kort eller en besked til blomsterne. Dette er din chance for at udtrykke dine følelser, ønske nogen tillykke, eller bare sige, at du tænker på dem.
  4. Angiv leveringsinformation: Du skal give blomsterhandleren modtagerens navn og adresse, samt det ønskede leveringstidspunkt. Nogle butikker tilbyder samme dag levering, mens andre kan kræve et dags varsel.
  5. Betal for blomsterne: Afhængigt af butikken, kan du betale online med kreditkort, mobile betalingsløsninger, eller i butikken hvis det er en lokal forretning. Sørg for at du får en kvittering eller bekræftelse på din ordre.
  6. Vent på levering: Blomsterhandleren vil sørge for at blomsterne leveres på det angivne tidspunkt. Nogle butikker tilbyder leveringsbekræftelse, så du ved, når blomsterne er leveret.

Husk at det altid er en god ide at bestille blomster i god tid, især til vigtige lejligheder, da blomsterhandlerne kan blive meget travle. Det er også vigtigt at tjekke butikkens anmeldelser og kundeservice politikker, så du ved, at du kan stole på dem med din bestilling.