Tyskland har det hele

Lige nu er du godt svimmel. Du har kigget på forskellige sites med ferielejligheder i Tyskland – og lige vidt er du kommet: Det er ikke muligt for dig at tage en beslutning. Der er så mange. Også selv om du er sent på den med hensyn til ferieplanlægningen. Du har taget det på dine skuldre at finde logi til jer under ferien. Det bliver til 14 dage i Tyskland i år. Egentlig havde I forestillet jer, at det skulle have været 14 dage i Skotland. Men det bliver for dyrt. Dels fordi I havde forestillet jer, at det skulle være en togrejse. Togbilletter er dog ret dyre – og hvor behageligt er det egentligt at rejse med tog – altså når du sammenligner med friheden, som en kør-selv-ferie giver dig?

Køre selv er frihed

Svaret er klokkeklart: Kør-selv-ferien giver jer frihed. Der er ikke noget med at skulle nå et tog til tiden. Heller ikke noget med at skulle have booket togbilletter. Ok, der er så lige det der med at køre bilen. Men en familie med to voksne og ansvarlige mennesker, der har kørekort, så bør det ikke være et problem. Næh, problemet lige nu er, at du skal finde ferieboliger i Harzen. I en uge. Og så skal du finde ferielejligheder et andet sted i Tyskland. Måske I Bayern. Du har en lille skjult plan om, at I måske kan nå helt ned til det nordlige Italien, som du gerne vil besøge. Et eller andet sted er der en drøm om at bo i en god og rustik feriebolig ved Adriaterhavskysten i et par dage. Og det ville jo være dejligt at kunne overraske familien med et besøg dernede.

Ferieboliger af alle slags i Tyskland

Men først handler det om at finde ferieboliger i Tyskland et sted i det sydtyske. Du leder som en gal. Finder nogle lækre ferielejligheder i Mosel, men det er ligesom lidt udenfor jeres ruteplan. Hvorfor det? Er I nødt til at holde en bestemt ruteplan, bare fordi du har en idé? Det kan jo godt være, at I får nogle helt unikke oplevelser i det ukendte og meget autentiske Mosel? Så lad være med at afvise muligheden på forhånd. Og ja, jeg kan godt love dig, at kommer I først helt ned til Italien på jeres kør-selv-ferie, så vil du være ret ked af at skulle sige farvel til den feriebolig ved Adriaterhavskysten, som du kun lejede i to dage (nætter)!

På lidt længere sigt

Men fortvivl ikke: Adriaterhavskysten og Italien flytter ikke væk. Så måske skulle du sætte et lidt mere beskedent mål for jeres ferie i år og holde ferien indenfor de tyske grænser. Det bliver ikke en kedelig ferie – det er der garanti for. Og ferielejlighederne der, er jo altid af god, gedigen og solid kvalitet. Det kan give dig en sikkerhed, som du kommer til at sætte stor pris på.

Derfor: prøv det. Lad dagene gå med afslapning og eventyrlige oplevelser i Harzen og med stille, men smukke dage i Mosel, hvor I oplever naturen på egen hånd og uden forstyrrelser fra andre mennesker. Senere kan I udvide jeres horisont lidt og se mod både Østrig og Istrien!