Våddragter og vinterbade udstyr

I løbet af efterårsferien opdagede du, at du faktisk godt kan lide at windsurfe. Du prøvede det nede på stranden i Spanien. Det var skønt. Sådan at få sol og vind og vand i hovedet. Det var også trættende. Men du lærte en del – og blev faktisk helt god til at kunne surfe op imod vinden. Du har derfor besluttet, at du vil fortsætte med at surfe herhjemme i Danmark. Og ja, du er godt klar over, at vandet heroppe er meget koldere end det er nede i Middelhavet. Men du er villig til at investere i det nødvendige udstyr, som du vil få brug for. Inklusive et surfboard og et sejl. Men. Der er et men: Du er ikke – og har slet ikke i tankerne at blive – vinterbader. Så det der med særligt vinterbade udstyr, vil du ikke få brug for.

Våddragt er nødvendig

Du vil dog få brug for en våddragt. Du har også allerede været på nettet for at lede efter våddragter. Du skrev bare ” Våddragter og neopren dragter” i søgefeltet. Og så blev du jo henvist til mange forskellige sites. Og du blev totalt forvirret. Der findes nemlig mange forskellige våddragter og det kan være lidt svært, at afgøre hvilken en, der vil være bedst til dig.

Du er dog ret sikker på, at det skal være en tyk våddragt. Vandet er koldt. Så du skal kunne holde varmen. Men hvor tyk? Det er et spørgsmål, du skal have svar på. Det vil sikkert være bedst, hvis du taler med et mennesker, der ved lidt mere om våddragter, end du gør.

Kig nærmere på vinterbadeudstyr

Du kan også se, at der findes særlige hætter, som kan bruges. De bliver ofte kategoriseret i en gruppe, som bliver kaldt for vinterbadning. Hætter er gode om vinteren. Især hvis hele kroppen og hovedet skal dykkes. Har du brug for en hætte? Du kigger lidt nærmere på vinterbade udstyr på det site, du er inde på. Du kan se, at der findes forskelligt udstyr til vinterbadere. Udstyr der både relaterer sig til selve dukkerten i bølgerne, men også udstyr, der sigter på at give vinterbaderen varmen. Et mærke springer hele tiden i øjnene på dig: Nordic Heat. Det er et brand, der både laver særlige halsedisser og handsker, der har indbyggede varmeelementer. Smart. Men ikke nødvendigt til windsurfere.

De ved det nok i sejlklubben

Du beslutter dig for at tage ned til sejlklubben for at tale med dem, der står deres windsurfer-afdeling. Du skal bare have svar på dine spørgsmål om tykkelsen på en våddragt. Og om det vil være fornuftigt at købe en ekstra hætte. Du hopper på din cykel. Vikler halstørklædet om dig. Cykler de to km ned til klubben og finder den, du skal tale med. I får en lille snak om våddragter. Han anbefaler dig at købe en mellemtyk våddragt. ”Du vil nemlig få varmen, når du står på dit bræt og skal kæmpe med den stærke vind, vi har her i landet.”  Ok, det havde du ikke lige tænkt på, men godt råd. Hvad så med en hætte? Ja, det kan være en god idé.