Kosttilskud

Er det nødvendigt?

Vitaminer og kosttilskud

I princippet er de ikke nødvendige, hvis din daglige kost er perfekt sammensat. Undersøgelser viser, at under 10% af danskerne spiser en kost, der sikrer de nødvendige vitaminer, mineraler m.m. Er du blandt de 10%?

Hvis du ikke er, kan du her finde de bedste butikker med gode produkter til fornuftige priser:

Viivaa kosttilskud

Kæmpe udvalg af gode kosttilskud og vitaminer

Helseriet kosttilskud og vitaminer

En af Danmarks største i kosttilskud - og billige!

Information om kosttilskud

Et kosttilskud er defineret som "en koncentreret kilde til næringsstoffer eller andre stoffer, der har en ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning".

Formålet er at supplere din daglige kost, og supplere er nøgleordet her. Intet kosttilskud kan stå alene - de skal alle tages sammen med rigtig mad. Lovgivningsmæssigt betragtes kosttilskud som en fødevare, hvorfor de ikke er underlagt de samme krav som lægemidler eller naturlægemidler.

Der er et enormt udvalg af kosttilskud på det danske marked, og det anslås, at der er over 1.000 forskellige præparater til salg.

Er alle kosttilskud sikre?

Ofte anses kosttilskud som "naturens egne tilskud" og derfor som helt og aldeles ufarlige i enhver henseende. Det er faktisk en lidt skæv tilgang til det.

Da vi må erkende, at kosttilskud som vitaminer og mineraler reelt har en virkning på kroppen, må vi også erkende, at de kan interagere med andre indtagne midler - for eksempel med receptpligtig medicin.

Det er derfor vores utvetydige anbefaling, at du rådfører dig med din læge, hvis du tager receptpligtig medicin samtidig med kosttilskud.

Får du for eksempel blodfortyndende medicin, skal du være opmærksom på, at fiskeolie, hvidløg, ingefær og ginkgo biloba virker blodfortyndende - og at der dermed kan opstå en uheldig effekt.

Gode råd om at tage vitaminer og tilskud

 • Tænk på alle kosttilskud som medicinsk aktive præparater med potentielle positive effekter, men også mulige bivirkninger og interaktioner.
 • Overhold altid den anbefalede dosering - medmindre din læge har angivet andet.
 • Tager du medicin på recept, skal du altid rådføre dig med din læge om kosttilskud. Det gælder især ved blodfortyndende medicin.
 • Hvis du skal opereres på nogen måde: Stop 1-2 uger før operationen med alle tilskud på nær almindelige vitaminpiller.
 • Gå efter anerkendte mærker, når du køber kosttilskud.
 • Gravide og ammende bør som hovedregel ikke benytte kosttilskud, bortset fra de sædvanligt anbefalede tilskud af folinsyre, jern og multivitamin.
 • Børn bør som hovedregel ikke anvende kosttilskud, bortset fra almindelige vitaminpiller i børnedosering.

Hvem har særlig brug for tilskud til kosten?

 

 • Personer, der spiser meget lidt eller en meget ensidig kost, har behov for tilskud af vitaminer og mineraler.
 • Spædbørn fra 2 uger til 2 år skal have tilskud af D-vitamin.
 • Børn født før 37. graviditetsuge eller med en fødselsvægt på mindre end 2.500 gram er født med mindre jerndepoter og skal derfor have jerntilskud.
 • Kvinder, der planlægger graviditet anbefales at tage tilskud af folsyre (et B-vitamin) og bør fortsætte med at tage folsyre i de første 12 uger af graviditeten. Derudover bør gravide sørge for at få tilskud af jern, D-vitamin og evt. kalk (calcium).
 • Kvinder med kraftige menstruationer kan tale med lægen om jerntilskud.
 • Personer med risiko for knogleskørhed, seniorer over 70 år og plejehjemsbeboere har særligt behov for kalk og D-vitamin.
 • Personer med mørk hud, personer som går tildækket og personer som kun sjældent er udendørs, har behov for tilskud af vitamin-D.

Personlige behov og ønsker

Mange mennesker oplever positive forbedringer af at tage kosttilskud af forskellig art. Man kan rent fagligt diskutere, om der er tale om en placeboeffekt eller en reel effekt, men dybest set er det jo ligegyldigt.

Det handler om, at du som person oplever en forbedring i dit helbred, dit velvære og din styrke.

For eksempel ager mange tilskud af ingefær, der er en anerkendt antioxidant. Det sker oftest profylaktisk - altså forebyggende. Det er en kendt sag, at antioxidanter beskytter mod kræft, og derfor er de så populære. Det kan give en vis ro i systemet at tage disse antioxidanter, og dermed har de opfyldt deres formål. Også her er det vigtigt at tage lægen med på råd, hvis du tager blodfortyndende medicin - ingefær i større mængder er nemlig blodfortyndende.

 

Er kosttilskud lægemidler?

Nej - kosttilskud er betragtede som fødevarer og dermed ikke underlagt Lægemiddelloven. Det betyder, at der ikke er krav om dokumentation af påståede effekter.

Er alle kosttilskud ufarlige?

I nogle tilfælde kan kosttilskud sammen med receptpligtig medicin udgøre en ganske alvorlig risiko. Det er derfor nødvendigt, at du rådfører dig med din læge, hvis du tager receptpligtig medicin.

Har alle behov for tilskud af vitaminer?

Nej, det er ikke alle mennesker, der har behovet. Mennesker med ensidig kost, ældre samt småt spisende HAR behov for ekstra tilskud.

Er det trygt at købe kosttilskud online?

Ja, hvis du handler i seriøse og anerkende webshops som for eksempel dem, du finder her på siden. Du bør være forsigtig med udenlandske webshops - især asiatiske.

10 vigtige vitaminer

Vitaminer er organiske forbindelser, som din krop har brug for til at udføre alle dens vigtige funktioner - som voksende væv, regulering af stofskifte og opretholdelse af et sundt immunsystem.

Undertiden bruges ordet 'vitaminer' også som en henvisning til mineraler, fedtsyrer, aminosyrer - og de 13 faktiske vitaminer, mennesker kræver, naturligvis! Så vi holder det inkluderende med en liste over vitaminer og forbindelser, som din krop har brug for. Vitaminer er bedst, når de kommer fra mad fremfor et kosttilskud, så ved at spise ægte, uforarbejdede hele fødevarer i din diæt, får du det bedste af disse vitaminer.

 1. Magnesium - Dette mineral spiller en vigtig rolle i muskelsammentrækninger. Det er også et naturligt muskelafslappende middel og kan hjælpe med at glatte muskler, inklusive dine tarme. Det hjælper også et andet essentielt vitamin, calcium, med at absorbere. Det findes i naturlige kilder som spinat og andre blade, mandler og bønner.
 2. Calcium - Dette mineral er meget vigtigt for knogler og tænder. Nogle naturlige kilder til dette mineral er mejerimælk og befæstede plantebaserede mælk inklusive mandel- og cashewmælk.
 3. C-vitamin - Dette vandopløselige vitamin spiller vigtige roller i immunsystemets funktion. Det er også en antioxidant, hvilket betyder, at det hjælper med at neutralisere de frie radikaler, der menes at forårsage ældning af celler. Appelsinsaft, kirsebær, rød peberfrugt, grønkål og grapefrugt er nogle eksempler på fødevarer, hvor dette populære vitamin findes.
 4. Vitamin B-12 - Dette er en af ​​de vigtigste essentielle vitaminer. Det er et co-enzym, der er afgørende i omdannelsen af ​​mad, der skal bruges som energi. Det er bredt tilgængeligt i mange former: piller, væsker og endda injektioner. Men den mest effektive måde at få vitamin B12 på er gennem fødevarer som oksekød, kylling, fisk, æg og befæstede morgenmadsprodukter.
 5. Omega-3 - Omega-3 er den fordelagtige fedtsyre, der findes i fisk, fiskeolie, Algal olie eller hempfrø. Fødevarer, der indeholder det, spises til deres rapporterede rolle i hjerte-kar-sundhed, hjernefunktion og humør.
 6. D-vitamin - Dette vitamin er vigtigt for knogler og tyktarmsundhed. Din krop genererer det, når din hud udsættes for sollys. I dagens højteknologiske verden tilbringer mange mennesker tid væk fra solen og supplerer således vitamin D3 for at sikre et sundt niveau. Mad der indeholder det inkluderer broccoli, æggeblommer, korn og fed fisk.
 7. Jern - Dette metal er ansvarlig for den røde farve på dit blod. Jernmangel, kendt som anæmi, har været forbundet med autoimmune lidelser som lupus. Fødevarer, der indeholder jern, er muslinger, lever, bønner og spinat.
 8. Kalium - Kalium er en elektrolyt (som magnesium og calcium), der spiller en rolle i at holde din krop godt hydreret. Kalium er en vigtig tilhænger af blodtrykket. Mange vestlige diæter indeholder lavt kalium. Desværre kan kalium ikke let suppleres på grund af en regel, der begrænser den mængde, der sælges i tabletter og kapsler, som ikke er købt. På grund af dette er det vigtigt at finde naturlige kilder som grøntsager og frugter (som bananer, citrus og spinat).
 9. A-vitamin - Dette fedtopløselige vitamin findes ofte i gulerødder og andre lignende pigmenterede grøntsager. Det kan også findes i kød, især lever. Også kendt som en carotenoid er det kendt for at være godt for dine øjne og hjælper med at bekæmpe kroniske sygdomme.
 10. Co-Q10 (også kendt som Ubiquinol) - Ubiquinol er et co-enzym, der ofte tages til hjertesundhed. Co-Q10 hjælper med at øge iltes blod og er også potent antioxidant. Madkilder inkluderer lever, jordnødder, skaldyr, oksekød, bælgfrugter, spinat, broccoli og blomkål.
Læs mere »

Acaipillen indeholder frugten acai og B-vitaminer. Folsyre medvirker til normal celledeling og vitamin C bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

All Energy - Solaray
Pris: 197,96  
Læs mere »

Unik kombination af 4 velkendte urter: Schisandra - Rosenrod - Russisk rod - Astragel samt L-Carnitin og tilsat vitaminer og mineraler. All Energy er sammensat, så kroppen dagligt får et mærkbart energitilskud til den fysiske ydeevne, også i forbindelse

b-energy fra New Nordic
Pris: 188,80  
Læs mere »

Dagligt tilskud af B vitaminer og magnesium. Kombineret med lang peber der støtter optageligheden. Vitamin B2, B3, B6, B12, C, folat og magnesium bidrager til at reducere træthed og udmattelse. Vitamin B6 bidrager desuden til regulering af den hormonelle

Læs mere »

Baby-Me-Now indeholder vitaminer, mineraler og urter sammensat i doser, der bidrager til den gravides behov bl.a. folsyre, calcium, jern og zink. Tilsat urter med plantenæringsstoffer. Baby-Me-Now fra Solaray kan anbefales både før og under graviditet og

Læs mere »

Baby-Me-Now indeholder vitaminer, mineraler og urter sammensat i doser, der bidrager til den gravides behov bl.a. folsyre, calcium, jern og zink. Tilsat urter med plantenæringsstoffer. Baby-Me-Now fra Solaray kan anbefales både før og under graviditet og

Balanceret-B
Pris: 95,00  
Læs mere »

B-vitamin kompleks med hele spektret af B-vitaminer, 100 mg C-vitamin og 120 mg magnesium. Vitamin C, niacin, B6 , riboflavin, thiamin, biotin og B12: Bidrager til nervesystemets normale funktion og et normalt energistofskifte Vitamin C, niacin, pantothe

Læs mere »

120 Tyggevenlig børnevitamin/mineraltablet - Kosttilskud. 13 vitaminer og 7 mineraler. Med naturlig jordbærsmag uden farvestoffer.Bamse BOMST¨RK er en fuldt dækkende multivitamin/mineral til de små i alderen 3-10 år.Vitaminer og mineraler til kroppens da

Læs mere »

Gele Royal + vitaminer som indeholder C-vitamin, som bidrager til en normal funktion af immunsystemet.

Læs mere »

Bio-Gravid Før - under - efter Alt i _t produkt til vordende mødre, gravide og ammende Vigtige vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer for mor og barn, bl.a. 400 µg folsyre Supplerer en sund og balanceret kost - så du og din ufødte baby er på den s

Biorto C (150 kps.)
Pris: 153,00  
Læs mere »

C-vitaminer til immunsystemet*Indeholder 600 mg vitamin C pr. dagsdosisVegetabilsk kapsel Fri for hjælpe- og tilsætningsstoffer

Læs mere »

Alle B-vitaminer i nøje afstemt forhold Kun 1 kapsel om dagen Vegetabilsk kapsel Fri for hjælpe- og tilsætningsstoffer

Biortomin (120 kps.)
Pris: 195,00  
Læs mere »

Dit daglige tilskud af vitaminer og mineraler Bredt dækkende Vegetabilsk kapsel Fri for hjælpe- og tilsætningsstoffer

BODY OIL - 100% NATURAL
Pris: 499,00  
Læs mere »

Body Oil indeholder eksklusive olier eksempelvis fra hindbærkerner som er rig på antioxidanter, fedtsyrer, samt A og E-vitaminer og Argan også kaldt "marokkansk guld" på grund af dets unikke og reparerende egenskaber på huden.

Læs mere »

I den tynde, tørre bjergluft og på høje, regnfattige områder gemmer havtornen sin energi og næring i sine små rødgyldne frugter. Denøkologiske olie, som vi presser af frugtkød og kerner er intensivt nærende, rig på umættede fedtsyrer og vitaminer og natur

Læs mere »

Pukka chlorella 500 mg. 150 tabChlorella er en nærende og klorofylholdig grøn ferskvands plante. Dens evne til at fange naturens krafter, giver den en unik næringsværdi. Den er en fyldt med proteiner samt en række vitaminer og mineraler som vitamin A, vit

Clear Brain
Pris: 158,00  
Læs mere »

Tabletten er baseret på naturlige ekstrakter af valnød, granatæble, fyrrenålebark, grøn te, peber, samt vitaminer og jod. Jod bidrager til normal kognitiv funktion. Pantothensyre bidrager til normal mental ydeevne. Thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6

Læs mere »

Tabletten er baseret på naturlige ekstrakter af valnød, granatæble, fyrrenålebark, grøn te, peber, samt vitaminer og jod. Jod bidrager til normal kognitiv funktion. Pantothensyre bidrager til normal mental ydeevne. Thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6

Læs mere »

Balsam til tørt hår.Citrus & neroli Conditioner for normal hair er en let balsam, der udglatter og plejer uden at tynge håret. Proteiner og vitaminer genopretter styrke og glans og med økologiske ingredienser. Også en fremragende leave-in conditioner. Til

Læs mere »

Cran BerryT er en tablet baseret på et særligt tranebærekstrakt med et koncentreret og standardiseret indhold af Pro-Antho-Cyanidiner (PAC) i kombination med tyttebær, sort peber og vitaminer. En Cran Berry tablet giver 36 mg Pro-Antho-Cyanidiner svarende

Læs mere »

Hvis du kunne tage solskinnet med ind under bruseren, ville det dufte og føles sådan. De solmodne frugter fra havtorn presses for deresøkologiske, gyldne frugtkød og kerneolie, rige på vitaminer, der kan forkæle din hud. Solrige appelsiner, mandariner og

Læs mere »

Ansigtscreme med antioxidant og vitaminer. 30mlEn skøn let ansigtscreme med antioxidanter og vitaminer.Baseret på aktive planteingredienser giver en kraftig dosis genopfriskende næringsstoffer til huden. Den eksklusive creme er spækket med økologisk abrik

Læs mere »

Vitamin Complexæindeholder vigtige vitaminer og mineraler fra naturlige ingredienser som sammen med det unikke Medis leveres i vegetabilske kapsler.

Læs mere »

Vitaminer, mineraler, urter og bær. Med FolkepillenT får du mange af de næringsstoffer, der er nødvendige for den generelle livskvalitet og et aktivt liv. Folkepillen er en særlig kombination af multivitaminer og mineraler, urter, frugter og bær. Vitami

Læs mere »

Nu bli'r det sjovt at spise vitaminer...Kids Zoo er en serie af sjove velsmagende tyggedyr til børn. De er fuldstændig som alm. vingummi i konsistens. (Gel_ Kanin er udgået)Tyggedyrene er fri for konserveringsmidler, gluten, æg og mælk og indeholder samti

Knogler helsepakke Nani
Pris: 345,49  
Læs mere »

Vitaminer og urter - Kosttilskud. - Indhold: 30 br

Mega B-Stress
Pris: 267,22  
Læs mere »

B-vitaminer til energi, hud og hår. Unik kombination, kvalitet på kapselform . Mindsker træthed og udmattelse Riboflavin, niacin, folsyre, pantotensyre, vitamin B12, vitamin C og magnesium. . Bidrager til et normalt energistofskifte Vitamin B12, thiamin

Mega B-Stress
Pris: 145,83  
Læs mere »

B-vitaminer til energi, hud og hår. Unik kombination, kvalitet på kapselform . Mindsker træthed og udmattelse Riboflavin, niacin, folsyre, pantotensyre, vitamin B12, vitamin C og magnesium. . Bidrager til et normalt energistofskifte Vitamin B12, thiamin

Melissa Dream
Pris: 288,95  
Læs mere »

En god og rolig søvn har afgørende betydning for kroppens genopbygning, og følelsen af at vågne op frisk og udhvilet. Tabletten er baseret på et kombinationsekstrakt af citronmelisse, kamille og grøn te plus B-vitaminer og magnesium. Citronmelisse bidrag

Læs mere »

En god og rolig søvn har afgørende betydning for kroppens genopbygning, og følelsen af at vågne op frisk og udhvilet. Tabletten er baseret på et kombinationsekstrakt af citronmelisse, kamille og grøn te plus B-vitaminer og magnesium. Citronmelisse bidrag

Læs mere »

Kan anvendes af alle hudtyper. Indeholder fireøkologiske olier, der er rige på essentielle fedtsyrer og vitaminer, som er særdeles plejende, fugtgivende og beskyttende for huden. Der er tilsatøkologisk beroligende og helende morgenfrue- og hybenkerne ekst

Læs mere »

Kostilskud med B vitaminer - Food state. - Indhold: 60 tab / 66 g

Læs mere »

Vitamin & mineral kompleks med specifikt udvalgte ingredienser og former af hele 13 essentielle vitaminer plus 9 mineraler. Produktet er udviklet som supplement til en almindelig kost samt en plantebaseret kost. Til forbrugeren som ikke ønsker at skulle g

Læs mere »

Berthelsen MultiSport er et optimalt sammensat kosttilskud med 13 vitaminer, 12 mineraler, 6 aminosyrer samt omega-3 fedtsyrer. Specielt til sport, fitness og motionister, men kan med fordel anvendes af alle. Indeholder kun effektive vitamin og mineral ki

Læs mere »

Tabletter med B-vitamin (B3) - Kosttilskud.Niacin er et B-vitamin (B3). B-vitaminerne er en hel gruppe af forskellige vitaminer, der alle er vandopløselige, hvilket betyder, at de overskydende udskilles fra kroppen med urinen - Kosttilskud.Niacin- bidrage

Læs mere »

B-vitamin spiller en rolle i cellernes stofskifte og er til stede i alle kroppens væv, da B-vitamin er et coenzym i organismens stofskifte. Omni-B Active tilfører kroppen alle B-vitaminer. Produktet er i høj kvalitet og er baseret på aktiverede B-vitamine

Omni-Immune
Pris: 149,95  
Læs mere »

Omni-Immune (EpiCor¨) kan defineres som værende et whole food fermentat, hvilket betyder, at EpiCor¨ består af naturlige ingredienser (i ganske små mængder) såsom beta-glukaner proteiner, fibre, pålyfenoler, vitaminer, aminosyrer og mange flere metaboli

Læs mere »

Alsidig multivitamin med aktiverede vitaminer, organiske mineraler, antioxidanter og essentielle næringsstoffer. Omnimin¨ indeholder et fosfolipidblend for en effektiv udnyttelse. Produktet er registreret hos The Vegetarian Society og denne registrering

Læs mere »

Alsidig multivitamin med aktiverede vitaminer, organiske mineraler, antioxidanter og essentielle næringsstoffer. Omnimin¨ indeholder et fosfolipidblend for en effektiv udnyttelse. Produktet er registreret hos The Vegetarian Society og denne registrering

Læs mere »

Alsidig multivitamin med aktiverede vitaminer, organiske mineraler, antioxidanter og essentielle næringsstoffer. Omnimin¨ indeholder et fosfolipidblend for en effektiv udnyttelse. Produktet er registreret hos The Vegetarian Society og denne registrering

Læs mere »

Rose Water Elixir's høje indhold af antioxidanter og vitaminer fra rosenvand afhjælper og mindsker ældningstegn og giver fugt og næring til hudenEgenskaber. toner og opstrammer moden / ældet / træt hud. beroliger tør og sensibel hud og mindsker irri

Læs mere »

Seniorpillen 65+ indeholder extra tilskud af de vigtige vitaminer og mineraler til den voksne generation, bl.a. B12, B6, D3 og vitamin E. Specielt udviklet til aktive ældre - men kan tages i alle aldre. Pr. 2 tabletter: Vitamin A - 800 mcg - 100% ADT T

Læs mere »

160g. Veganskøkologisk smørepålæg fra Zwergenwiese med paprika og zucchini. Smager lækkert i en sandwich, på brød eller som dip og dressing. Zucchini stammer fra Amerika og er faktisk et bær. Den indeholder meget vand, men også mange fibre, vitaminer og

Læs mere »

Spektro Kids er en multi-vitamin-mineral tyggetablet med lækker bærsmag. Spektro Kids er et tilskud, der kan supplere dit barns kost med nødvendige vitaminer og mineraler til energi*, immunitet* og vækst* *Immunsystem . Vit. C, B6, folsyre, vit. D, B12,

Læs mere »

Det optimale kosttilskud med urter og sporstoffer 1 kapsel dagligt . alle vigtige vitaminer og mineraler i kun 1 kapsel til immunsystem* og energistofskifte* . unik kombination med urter & sporstoffer . kapselform for hurtig og optimal optagelse

Læs mere »

Spektro Multi-Vita-Min 1 kapsel dagligt Immunsystem* - Energistofskifte* Det optimale kosttilskud med urter og sporstoffer . alle vigtige vitaminer og mineraler i kun 1 kapsel . unik kombination med urter & sporstoffer . kapselform for hurtig og optimal

Læs mere »

Spektro Multi-Vita-Min 1 kapsel dagligt Immunsystem* - Energistofskifte* Det optimale kosttilskud med urter og sporstoffer . alle vigtige vitaminer og mineraler i kun 1 kapsel . unik kombination med urter & sporstoffer . kapselform for hurtig og optimal

Læs mere »

1 kapsel dagligt Det optimale kosttilskud med urter og sporstoffer Multi-Vita-Min til de personer, der tager blodfortyndende medicin, eller som ikke ønsker jerntilskud. . alle vigtige vitaminer og mineraler i kun 1 kapsel til immunsystem* og energistof

Læs mere »

Et kosttilskud med urter og sporstoffer fra Solaray. Multi-Vita-Min er til de personer, som ikke ønsker jerntilskud.Alle vigtige vitaminer og mineraler i kun 1 kapsel til immunsystem og energistofskifte. Uden jern og vitamin K.. Kapselform for hurtig og o

Læs mere »

Pukka Spirulina 500 mg. 150 tabl. Spirulina er en nærende og klorofylholdig blå-grønøkologisk ferskvands plante/alge. Spirulina er en microskopisk blå-grøn ferskvandsplante. Den indeholder 60% protein og indeholder en række vitaminer og mineraler. Det er

Læs mere »

Pukka Spirulina 500 mg. 400 tabl.Spirulina er en nærende og klorofylholdig blå-grønøkologisk ferskvands plante/alge. Den indeholder 60% protein og indeholder en række vitaminer og mineraler. Det er Vitamin A fra betacarotene, Vitamin B6, B12, Jern, Jod og

Læs mere »

Alsidig kosttilskud med alle 8 B-vitaminer. Pr. tablet: Niacin - 30 mg - 188% ADT, B5 - 7 mg - 117% ADT, B6 - 3 mg - 214 % ADT, B2 - 2,6 mg - 186% ADT, B1 - 2,25 mg - 204% ADT, Biotin 150 mcg - 300 ADT%, folsyre - 200 mcg - 100 % ADT, B12 - 6 mcg - 240%