Sommerhusferie er aldrig for sent

Det er slet ikke for sent at holde sommerferie. Også selvom vi officielt siger, at vi er kommet ind i efteråret. September byder jo på mange smukke og lune dage. De af jer, der har mulighed for at holde ferie i september, er heldige. I får mulighed for at leje et sommerhus billigt. I kan sikkert også finde en charterferie meget billigt. I slipper såmænd også for køer ved museer og seværdigheder. Så, hvorfor benytter I jer ikke af det? Hvis du er i sådan en privilegeret situation, så bør du altså overveje at bruge den. Det kan godt være, at de nedslidte, lidt dekadente steder nede sydpå ikke lige er jeres kop te. Det er da også forståeligt. Den der træthed, du kan mærke på den lille café nede ved den lokale strand, er da også lidt skuffende.

Lej et dansk sommerhus!

Men hvorfor så ikke leje et af de mange danske sommerhuse, der ligger og skutter sig i vind og sol her i september? Danmark er jo et meget smukt land. Det kan godt være, at vi ikke lige sådan sætter pris på det, når det styrtregner. Men de der øjeblikke, hvor du under en gåtur langs stranden eller i skoven får øje på noget helt unikt, er uforglemmelige. Og det er oftest, når vi går en tur og har åbnet vores sind for indtryk, at vi får de her utrolige oplevelser: Det kan være solnedgangen. Det kan være en fugl, vi ser. Det kan være en duft og en stemning. Det er oplevelser, som vi sjældent får i storbyen. Her skal vi nemlig stoppe, når den røde mand lyser i lyskrydset. Vi skal så vente på, at den røde mand bliver til en grøn mand. Imens kan vi få lov til at lugte benzinosen. Og vi kan stå og skutte os, fordi det blæser helt vildt. Det regner og ja, det er bare en ubehagelig onsdag eftermiddag.

Et godt afbræk fra hverdagen

Så for at undgå den grå og kedelige stemning inde i byen, så er et kort ferieophold i et dansk sommerhus måske lige det, du trænger til? Det skulle ikke undre mig, hvis du altså tager afsted, at du vil opleve den grå og kedelige regnvejrsdag på en helt anden måde, når du bor i sommerhus. Det er jo sådan, at de fleste danske sommerhuse ligger i naturskønne områder. Og de er oftest bygget på en måde, så du nærmest er i direkte kontakt med naturen – også selvom du opholder dig inde i sommerhuset. Der er måske store vinduer, der ligesom lukker hele naturen ind. Der er måske et ildsted, som sikrer, at du faktisk kan sidde udenfor – i tørvejr – imens der er et lille bål, der holder dig varm. Også selvom det øser ned.

Du kan også risikere, at det slet ikke regner. Det er bare dage med vind og en flot, høj himmel, der fortæller dig, at du skal tage dybe indåndinger, inden du vender tilbage til storbyen. Og ja, har du prøvet at bo i et sommerhus i september, så vil du helt sikkert prøve det igen.